Показано матеріалів: 911-920
УРОК 14 Тема. Права дитини на здоров’я в сім’ї та суспільстві Мета: розширити уявлення учнів про основні права дитини в сім’ї та суспільстві; викликати в учнів бажання знати свої права; сприяти розумінню учнями важливості прав дитини для розвитку особистості; розвивати самостійність. |
УРОК 13 Тема. Твоя домівка Мета: формувати уявлення учнів про домівку як рідне гніздо; виховувати дбайливе ставлення до свого дому, бажання піклуватися про нього. |
УРОК 12 Тема. Вплив куріння й алкоголю на здоров’я дитини Мета: поглибити уявлення учнів про шкідливий вплив куріння й алкоголю на здоров’я дитини; вчити чинити опір тискові у разі пропозиції закурити, випити алкогольний напій; виробляти негативне ставлення до паління, вживання алкогольних напоїв; виховувати самостійність, наполегливість, рішучість. |
УРОК 11 Тема. Ставлення до ВІЛ-позитивних людей. Практична робота: моделювання ситуацій спілкування з ВІЛ-позитивними людьми Мета: поглибити уявлення учнів про ВІЛ-інфекцію; вчити толерантно ставитися до ВІЛ-позитивних людей; виховувати культуру поведінки. |
УРОК 10 Тема. Сім’я як чинник здоров’я. Практична робота: рольова гра «Батьки і діти» Мета: розширити уявлення учнів про сім’ю як чинник здоров’я; спонукати дітей до виконання обов’язків щодо старших і молодших членів своєї родини; виховувати піклування про здоров’я всіх членів родини, повагу до старших членів родини. |
УРОКИ 8-9 Тема. Чинники природи, що сприяють збереженню здоров’я Мета: ознайомити учнів з чинниками природи, що сприяють збереженню здоров’я людини; формувати вміння використовувати природно-кліматичні фактори для загартовування організму; вчити називати екологічні особливості своєї місцевості; виховувати бережливе ставлення до природи. |
УРОК 7 Тема. Запобігання інфекційним хворобам. Практична робота: моделювання поведінки під час епідемії грипу Мета: дати учням уявлення про заходи профілактики та боротьби з вірусом грипу, кишкових захворювань; скласти перелік профілактичних засобів; вчити правильно поводитися в різних ситуаціях; виховувати самостійність, бажання дотримуватись правил гігієни і культури, турбуватися про своє здоров’я і здоров’я оточуючих. |
УРОК 6 Тема. Корисні та шкідливі мікроби Мета: дати учням поняття про корисні та шкідливі мікроби; формувати уявлення дітей про інфекційні хвороби; формувати гігієнічні навички; виховувати бажання турбуватися про своє здоров’я. |
УРОК 5 Тема. Практична робота: вивчення маркування харчових продуктів Мета: навчити дітей розпізнавати термін придатності харчових продуктів за маркуванням; розвивати мислення, мовлення; виховувати самостійність. |
УРОК 4 Тема. Вибір їжі та страв. Культура харчування Мета: поглибити уявлення учнів про групи їжі; вчити називати групи їжі, вибирати їжу та страви; прищеплювати навички культури і гігієни правильного харчування; виконувати обачливість, акуратність. |