Смакові рецептори 10
[ Викачати з сервера (940.3 Kb) ]16.09.2015, 14:51
Смак - це відчуття, що виникає при дії розчинів хімічних речовин на спеціальні рецептори, що містяться в ротовій порожнині.
Смакові відчуття є індивідуальними. Більшість учених виділяє чотири елементарні смакові відчуття: солодке, солоне, кисле і гірке. 
Відчуття смаку відіграє велику роль у регуляції надходження хімічних речовин до організму з їжею, формуванні апетиту, регуляції травлення.
Категорія: Анатомія | Додав: SYLER
Переглядів: 1520 | Завантажень: 107 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]